راهکاری ارزان برای جلوگیری از چاقی
به گزارش خود درمانی، خراسان رضوی نتایج تحقیقات نشان داده چگونه انواع غذا و ورزش نکردن در چاقی نقش دارد. مطالعات اخیر در مورد رفتار موش ها مشاهدات شگفت انگیزی را به دنبال داشته است. این مطالعات نشان داد کمبود هیدراتاسیون و مصرف بیش از اندازه نمک 2 عامل مهم در چاقی است. بدین جهت بنظر می رسد نوشیدن آب بیشتر و خوردن غذاهای شور کمتر 2 راهکار ارزان و آسان است که می تواند به پیشگیری و درمان چاقی کمک نماید.
به نقل از ویفروم، مطالعات علمی و اخبار رسانه ها مملو از هشدارهایی در مورد چگونگی تاثیر شکر، کربوهیدرات ها، چربی های اشباع شده و کمبود ورزش در بروز چاقی است اما مطالعات اخیر بینش جدیدی ارائه کرده است در خصوص این که احتمالاً رژیم غذایی پرنمک به موش ها کمک می نماید مقدار نسبتا کم کربوهیدرات هایی را که مصرف می کنند را به فروکتوز، نوعی قند که بطور طبیعی در میوه ها، عسل و تعدادی از سبزی ها وجود دارد، تبدیل کنند. بنظر می رسد فروکتوز یک قند ساده است که منجر به تولید چربی می شود.
مقادیر کم فروکتوز مانند آنچه در یک میوه یافت می شود، مشکلی ایجاد نمی کند ولی سطح بیش از اندازه فروکتوز برای سلامت انسان مشکل ساز است. این قندها افراد را به خوردن بیشتر تشویق می کند و می تواند منجر به افزایش وزن، تجمع چربی و پیش دیابت شود.
همچنین بدن ما هم فروکتوز را به تنهایی تولید می کند. مطالعات تجربی نشان میدهد ممکنست همین مقدار هم برای ایجاد چاقی کافی باشد. از آنجا که فروکتوز از گلوکز ایجاد می شود، تولید فروکتوز زمانی که سطح گلوکز خون بالا باشد، بیشتر می شود. این پروسه زمانی اتفاق می افتد که ما مقدار زیادی برنج، غلات، سیب زمینی و نان سفید می خوریم. این ها کربوهیدرات هایی است که به سرعت گلوکز را در خون آزاد می کنند.
تولید فروکتوز می تواند با کم آبی تحریک و موجب تولید چربی شود.
باید توجه داشت چربی حاوی آب نیست اما وقتی تجزیه می شود، آب در بدن تولید می کند. مقدار آب تولید شده ناشی از سوختن چربی ها قابل توجه و تقریباً معادل مقدار چربی سوزانده شده است. اکنون نیز برخی حیوانات برای تامین آب در مواقعی که آن در دسترس نیست، به چربی متکی هستند.
نهنگ ها نمونه ای از این مورد هستند. در صورتیکه آنها مقداری آب دریا می نوشند، بیشتر آب خودرا از غذاهایی که می خورند، دریافت می کنند و هنگامی که برای مدت طولانی بدون غذا می مانند، آب لازم را عمدتاً بوسیله متابولیسم چربی دریافت می کنند.
نقش کم آبی بدن به عنوان عامل چاقی را نباید دست کم گرفت. این مساله بطور معمول پس از خوردن غذاهای شور ایجاد می شود. کم آبی و مصرف نمک فروکتوز و چربی تولید می کند؛ بنا بر این است که سیب زمینی سرخ کرده شور چاق کننده است. در حقیقت نمک موجب ایجاد حالتی شبیه کم آبی در بدن می شود.
علاوه بر این تحقیقات نشان می دهد بیشتر کسانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، آب کافی نمی نوشند. احتمال کم آبی آنها بسیار بالاتر از افراد لاغر است. مصرف نمک آنها نیز در مقایسه با افراد لاغر بسیار زیاد است.
نتایج مطالعات نشان می دهد افراد چاق اغلب سطوح بالایی از وازوپرسین دارند؛ هورمونی که به کلیه ها کمک می نماید آب را برای تنظیم حجم ادرار نگه دارند اما مطالعات اخیر نشان میدهد وازوپرسین هدف دیگری نیز دارد و آن تحریک تولید چربی است.
شواهد فزاینده ای وجود دارد که بیشتر مردم بطور کلی بسیار کم آب می نوشند و افزایش مصرف آب ممکنست به کاهش وزن افراد چاق کمک نماید.
منبع: selftherapy.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب