از تغذیه ناسالم تا سرطان راهی نیست
خود درمانی: بوشهر یک کارشناس ورزشی اعتقاد دارد برای داشتن بدن سالم باید حواسمان به چیزهایی که می خوریم باشد. باید یک سری مواد غذایی ضروری را حتما مصرف نماییم و در مقابل مصرف مواد غذایی کم ارزش را به حداقل برسانیم. باید تغذیه مان را اصلاح نماییم و رژیم غذایی فعلی مان را به یک رژیم غذایی سالم و متعادل تغییر بدهیم.
مجتبی کرمی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اصول تغذیه صحیح و رژیم های غذایی خاص عنوان کرد: رژیم غذایی سالم، رژیمی است که حاوی مواد مغذی لازم برای درست کار کردن بدن است. برای داشتن تغذیه ی مناسب، باید بیشتر کالری روزانه ی خودرا از مواد زیر دریافت کنید.
وی در پاسخ به اینکه رژیم غذایی سالم چیست، افزود: میوه های تازه، سبزیجات تازه، غلات کامل، حبوبات، آجیل و پروتئین بدون چربی قسمتی از مواد غذایی برای تامین سلامت هستند.
چرا داشتن رژیم غذایی مناسب مهم است؟
این کارشناس اشاره کرد: اندام ها و بافت های بدن برای درست کار کردن نیاز به تغذیه مناسب دارند. در غیر این صورت بدن بیشتر مستعد بیماری، عفونت، خستگی و عملکرد ضعیف می شود. کودکانی که سوء تغذیه و رژیم غذایی ناسالم دارند گرفتار مشکلات رشدی و عملکرد تحصیلی ضعیفی می شوند. همین طور از دیگر اثرات رژیم غذایی ناسالم می توان به دیابت، چاقی، بیماریهای قلبی و سرطان اشاره نمود.
لازمه تغذیه صحیح برای حفظ سلامتی
کرمی اظهار نمود: هسته ی رژیم غذایی مناسب را موادی می سازند که قند و چربی کمی دارند، ولی سرشار از ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی دیگر هستند. گروه های غذایی مثل میوه ها و سبزیجات از بخش های ضروری یک رژیم غذایی سالم و لازمه تغذیه صحیح در امتداد حفظ سلامتی است.
این کارشناس تربیت بدنی با تاکید بر اهمیت میوه ها بیان کرد: میوه ها علاوه بر این که فایده زیادی برای بدن دارند، جزو تنقلات خوشمزه هم هستند. اهتمام کنید همیشه میوه های فصل را در برنامه غذایی خود بگنجانید چونکه علاوه بر تازگی فایده بیشتری نیز دارند.
اهمیت سبزیجات و غلات سبوس دار
وی افزود: سبزیجات منبع اصلی ویتامین و مواد معدنی هستند. بطور کلی می توان گفت سبزیجاتی که برگ تیره دارند (مثل اسفناج، کلم پیچ، لوبیا سبز، کلم بروکلی، کولارد سبز و برگ چغندر) مغذی تر هستند و در هر وعده ی غذایی می توانید از آنها استفاده کنید.
مجتبی کرمی با اعلان اینکه غلات ارزش غذایی بالایی دارند، توضیح داد: امروزه آرد سفید بیشتر از فراورده های دیگر مورد استفاده قرار می گجیرد، متأسفانه آرد سفیدِ تصفیه شده ارزش غذایی زیادی ندارد، چون طی پروسه تصفیه سازی پوست دانه ها جدا می شود؛ در صورتیکه این قسمت بیشترین ارزش غذایی را دارد، بدین سبب بهتر است بجای آرد سفید از غلات سبوس دار استفاده گردد.
منابع اصلی دریافت پروتئین
این مربی ورزشی با اشاره به اینکه گوشت و لوبیا منبع اصلی پروتئین هستند، اظهار داشت: پروتئین ماده ای ضروری برای رشد مغز و عضلات است. از گزینه های خوب برای دریافت پروتئین هم می توان به گوشت های کم چربی مثل مرغ و ماهی اشاره نمود. برای کم کردن میزان چربی و کلسترول گوشت، می توانید پوست و چربی های آنرا جدا کنید.
وی اشاره کرد: سلامت و تغذیه ی حیوانات بر روی سلامت گوشت شان تأثیر می گذارد، بدین سبب اهتمام کنید گوشت حیوانات علف خواری را مصرف کنید که از سلامت تغذیه شان اطمینان دارید.
کرمی تصریح کرد: از دیگر منابع پروتئین می توان به فیبر، عدس، لوبیا، نخود فرنگی، بادام، دانه های آفتابگردان و گردو اشاره نمود. محصولات مبتنی بر سویا نیز منابع خوبی برای دریافت پروتئین و همین طور جایگزین های سالمی برای گوشت هستند.
به گفته ی این کارشناس تربیت بدنی محصولات لبنی حاوی کلسیم، ویتامین D و دیگر مواد مغذی و حیاتی هستند.
وی می افزاید: البته این محصولات چربی زیادی هم دارند. بدین سبب بهتر است از تکه های کوچک پنیر پرچرب، ماست و شیرهای کم چرب یا بدون چربی استفاده نمود. محصولات حاوی شیر گیاهی، مثل موادی که از سویا، تخم کتان و بادام تهیه شده اند نیز جایگزینی عالی برای محصولات لبنی گاوی هستند.
منبع: خود درمانی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب