معاون بهداشت وزیر بهداشت خبرداد

حذف بیماری مالاریا در ایران تا سال ۲۰۲۰، كاهش موارد مبتلا شدن به بیماری در كشور

حذف بیماری مالاریا در ایران تا سال ۲۰۲۰، كاهش موارد مبتلا شدن به بیماری در كشور

خود درمانی: معاون بهداشت وزیر بهداشت اعلام نمود: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی بیماری مالاریا در كشورهای ایران و عربستان باید تا سال ۲۰۲۰ حذف شود.



به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا علیرضا رییسی در همایش روز جهانی مالاریا كه بامداد امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار نمود: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی ایران و عربستان جز كشورهایی هستند كه تا سال ۲۰۲۰ باید بیماری مالاریا را در كشور خود حذف كنند. تنوع اقلیم در ایران و وسعت جفرافیایی آن كار را در برای ما سخت می كند این در حالیست كه افغانستان و پاكستان همسایه ما هستند و آمار شیوع بیماری درآنها بسیار بالا است. موقعیت ما نسبت به كشور عربستان كه حدود ۳۰ میلیون جمعیت دارد، متفاوت می باشد.

وی اضافه كرد: در سال ۲۰۰۰، ۱۰ كشور در منطقه ما توانستند بیماری مالاریا را حذف كنند این آمار در ۲۰۱۶ به ۱۴ كشور رسید و ایران و عربستان هم درحال حذف بیماری هستند. ایران در دنیا تنها كشوری است كه توانسته روند رو به كاهشی را از نظر آمار مبتلا شدن به مالاریا بپیماید.

رییسی در ادامه اظهار داشت: یكی از موارد مهم در مورد بیماری مالاریا تشخیص قطعی موارد مشكوك به بیماری است. در پاكستان ۸۰ درصد موارد مشكوك به بیماری به صورت قطعی تشخیص داده نمی گردد اما ایران تنها كشوری است كه تشخیص قطعی بیماری به صد در صد رسیده است. پیش بینی می گردد تا سال ۲۰۲۰ بتوانیم بیش از ۴۰ درصد آمار مبتلا شدن به این بیماری را در كشور كاهش دهیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: این امكان وجود دارد در بعضی از كشورها كه گواهی حذف مالاریا را گرفته اند مواردی از بیماری به صورت وارده مشاهده شود. ما باید میان انتقال محلی بیماری و موارد وارده تفاوت قائل شویم. از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ در حالیكه انتقال محلی موارد مالاریا در ایران بسیار كاهش پیدا كرده اما موارد وارده افزایش پیدا كرده است.

رییسی درباره آخرین وضعیت مالاریا در كشور اظهار داشت: در سال ۹۶ ۸۹۱ مورد از این بیماری در نقاط مختلف كشور گزارش شده كه از این تعداد فقط ۶۸ مورد بومی و بقیه موارد وارده بوده است. ترددهای مرزی كنترل نشده در مرزهای طولانی جنوب شرق، كاهش و در بعضی موارد توقف كامل اختصاص منابع مالی به برنامه حذف مالاریا همچون چالش های جدی پیش روی برنامه حذف مالاریا هستند. ما نیازی به كمك های مالی جهانی برنامه حذف مالاریا نداریم و با عنایت به عزم جدی دولت و مجلس می توانیم صدها برابر این رقم را هزینه نماییم اما راه ارتباطی كه این كمك های اقتصادی تولید می كردند سبب می شد كه ما بتوانیم خیلی از دستگاه و لوازم مورد نیاز برنامه را تامین نماییم. با عنایت به این مورد حذف كمك های مالی جهانی برای ریشه كنی مالاریا به ما صدمه می زند.

وی در ادامه اظهاركرد: با وجود حمایت های سیاسی از برنامه كنترل مالاریا در كشورهمچنین عملكرد صحیح كاركنان شاغل در سطوح مختلف نظام بهداشتی دانشگاه های علوم پزشكی جنوب شرقی می توان انتظار حذف بیماری را در آینده ای نه چندان دور داشته باشیم اما با عنایت به تاثیر منفی بیماری مالاریای كشور پاكستان همینطور تاثیرپذیری استان سیستان و بلوچستان از ایالات های مركزی بلوچستان پاكستان حذف بیماری به راحتی میسر نخواهد بود. این مشكل در مورد بیماری سل هم وجود دارد بنابراین ما در استان هرمزگان مجبور شدیم مراكز درمانی و بخش های ویژه درمان سل را توسعه دهیم و هزینه زیادی برای درمان مجانی این بیماری بپردازیم.

به گفته معاون بهداشت وزیر بهداشت راه اندازی ۱۶ پست تشخیص و درمان مالاریا در نقاط صفر مرزی ایران و پاكستان، راه اندازی نظام پایش برای تمام استان های جنوب و جنوب شرقی كشور، آموزش و درمان در بین جمعیت اتباع افغانستانی كه آمار بیماری در آن ها بیش از دو درصد است همینطور راه اندازی سامانه برای جمع آوری داده های ده ساله بیماری مالاریا در ایران بخش دیگری از برنامه اجرا شده برای حذف این بیماری است.




1397/02/12
19:03:31
5.0 / 5
4934
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت