معاون وزیر بهداشت خبر داد

تشكیل پرونده سلامت برای ۱۱ میلیون حاشیه نشین

تشكیل پرونده سلامت برای ۱۱ میلیون حاشیه نشین

خود درمانی: معاون اجتماعی وزیر بهداشت اظهار داشت: اجتماعی شدن سلامت نگاهی نوین در تحقق سلامت همگانی است.



به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا محمد هادی ایازی در نخستین مجمع استانی سلامت كه در اراك برگزار شد، اظهار نمود: وزارت بهداشت و درمان اجتماعی شدن سلامت و دیجتال كردن فرایندهای نظام سلامت را دو فعالیت اصلی خود در این دوره می داند.

وی با اشاره به اینكه برگزاری نخستین مجمع استانی سلامت، پاسخی به مطالبه رئیس جمهور است، اظهار داشت: چنانچه به دنبال جلب مشاركت در حوزه سلامت نباشیم، به هر میزان كه اعتبار این حوزه را افزایش دهیم، باز هم ناكافی است و با كمبود بودجه مواجه خواهیم شد. این مسئله به مفهوم در اولویت قرار دادن پیشگیری نسبت به درمان بیماری هاست و اصل و اساس اجتماعی شدن سلامت هم بر همین مبنا استوار است.

ایازی خاطرنشان كرد: انتظار ما این است كه برای آحاد مردم سیمای سلامت استان به صورت مستندتر بیان شود، اطلاع مردم از این مورد سبب آگاهی و شناخت آن ها از وضعیت موجود می گردد كه این امر در اصلاح وضعیت فعلی كمك شایانی خواهد داشت.

وی اضافه كرد: نبود اطلاع رسانی كافی به مردم در مورد سیمای سلامت سبب ماندن در وضعیت كنونی خواهد شد و بیماری ها به علت رعایت نكردن برخی مسائل سلامت گسترش خواهند یافت. در این شرایط هر میزان تخت های بیمارستانی را افزایش دهیم بازهم كفایت نخواهد كرد.

ایازی در ادامه اظهار داشت: حاكم شدن نگاه اجتماعی به سلامت، بطور قطع در بهبود شرایط سلامت آحاد جامعه موثر خواهد بود. در همین راستا بازگو كردن اقدامات عملی در این حوزه سازنده است؛ بشرطی كه وجه اجتماعی شدن این اقدامات مزیت آن ها باشد.

سقوط سالانه ۶۰۰ هزار بیمار به زیرخطر فقر پیش از طرح تحول سلامت

وی با اشاره به اینكه تا پیش از اجرای طرح تحول سلامت سالانه ۶۰۰ هزار نفر به علت بیماری زیر خط فقر می رفتند، اظهاركرد: این طرح كمك شایانی در كاهش پرداختی مردم به هنگام بیماری داشت و سبب شد افراد در این جریان كمتر فقیر شوند ازاین رو ما باید قدر سلامت و امنیت خویش را بدانیم و در همین راستا تمام ارگان ها و مسئولان هم در مقابل سلامت احاد مردم وظیفه ای بر عهده دارند.

هر ساله در ایران ۳۳۳ هزار نفر بر اثر تصادفات مصدوم می شوند

ایازی خاطرنشان كرد: هم اكنون مواردی همچون سوانح جاده ای برای مردم مشكلات زیادی را بوجود آورده است. در ایران سالانه ۱۶۵۰۰ نفر بر اثر تصادفات كشته و ۳۳۳ هزار نفر هم مجروح و مصدوم می شوند. سرویس دهی به این افراد نیازمند پنج بیمارستان ۵۰۰۰ تخت خوابه است.

وی با اشاره به اینكه مفهوم سلامت این است كه بتوانیم در جامعه شرایطی را مهیا نماییم كه مردم بی دغدغه زندگی كنند، اظهار داشت: بخش سلامت فقط مختص سلامت جسم نیست. سلامت روان، اجتماعی و معنوی را هم شامل می گردد. امروزه در جامعه ما ۲۳.۴ درصد از مردم نشانگانی از اختلال روانی را دارند. افسردگی ریشه خیلی از بیماری های روانی به حساب می آید و این امر می تواند صدمه های زیادی در برداشته باشد؛ در حالیكه اتخاذ رفتارهایی كه سبب تولید سلامت روان می شود، نقش تعیین كننده ای بر كاهش این بیماری ها دارد.

سند سلامت اجتماعی از ابتدای سال ۹۷ به اجرا گذاشته می شود

ایازی در ادامه اظهار داشت: رئیس جمهور در شورای اجتماعی كشور تهیه سند سلامت اجتماعی را مصوب كرد و این سند از ابتدای سال ۹۷ به اجرا گذاشته می گردد.

وی اضافه كرد: بهتر است پیش از اینكه یك مسئله در جامعه تبدیل به صدمه اجتماعی شود، به سلامت اجتماعی در آن حوزه توجه گردد. بایستی پیش از وقوع حاشیه نشینی، طلاق و غیره زمینه گسترش این موارد از بین برود.

سه برابر شدن مبتلا شدن به ایدز ناشی از رفتارهای غیرمتعارف جنسی

معاون اجتماعی وزیر بهداشت در ادامه اظهار داشت: در حوزه بیماری ایدز انتقال این بیماری با استفاده از رفتارهای غیر متعارف جنسی در حدود ۱۳ سال قبل، تنها ۱۳ درصد بود اما متاسفانه این رقم به ۴۶ درصد افزایش یافته و بالغ بر سه برابر شده است. زمانی كه ما خط قرمزها را اینقدر نزدیك می نماییم و اینگونه حرف ها را به مردم نمی گوییم، نتیجه آن را هم در جامعه می بینیم. بازگو نكردن این واقعیت ها تبعات زیادی برای مردم دارد.

ایازی اضافه كرد: حوزه های فرهنگی و نشاط اجتماعی در سلامت روانی و اجتماعی مردم موثر است. بهتر است در مجمع سلامت استان به این موضوعات پرداخته شود. اگر به این موضوعات توجه نشود ما هر چقدر در این راستا هزینه نماییم قادر به حل مسائل و مشكلات موجود نخواهیم بود.

وی افزود: ترویج فرهنگ صحیح در حوزه سلامت مانند مصرف تغذیه سالم توسط مردم، روابط خانوادگی درست و توجه به وضعیت مسكن، بیكاری، آب سالم و غیره بر سلامت مردم اثرگذار است. حاكمیت هم در این راستا نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری دارد. چنانچه به اجلاس های مختلفی كه توسط سازمان جهانی بهداشت برگزار می گردد توجه نماییم، درمی یابیم مبحث سلامت در همه سیاست ها اتخاذ می گردد. شعارهای جهانی هم عموما به مسائل بهداشت اجتماعی توجه دارد.

ایازی در ادامه اظهار داشت: نظام سلامت در ایران ضمن انجام مسئولیت ها باید به سمت مردم و جامعه حركت نماید. تا با كار بین بخشی و استفاده از ظرفیت های سازمان های دیگر و مشاركت مردم بتواند شرایط بهتری را برای جامعه فراهم آورد حتی در كشورهای توسعه یافته هم این راهی است كه در پیش گرفته شده است.

وی با اشاره به اینكه عدالت در سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت است، اظهاركرد: كاهش نابرابری ها با اولویت دادن به اقشار محروم باید در دستور كار قرار گیرد. طبق مطالعات انجام شده در بعضی كشورهای توسعه یافته بین محله های برخوردار و غیربرخوردار، امید به زندگی در محله های برخوردار تفاوت معناداری با محله های غیر برخوردار دارد ازاین رو اتخاذ برنامه های سلامت در همه سیاست ها كاملا مشهود است.

ایازی در ادامه اظهار داشت: اجتماعی شدن حوزه سلامت به معنای مشاركت همه مردم در حوزه سلامت است. همكاری و همراهی ساختارمند تمام دستگاه های حاكمیتی هم در این راستا سهم بسزایی دارد. اگر به وضع موجود در كشورمان توجه نماییم درمی یابیم در شهر اهواز در یك روز ۱۷ هزار نفر به خاطر مشكل ریوی به بیمارستان ها رجوع می كنند. هرچند در این آلودگی نظام سلامت نقشی برعهده نداشته، اما نتایج ریزگردها متوجه این نظام می گردد.

ایازی با اشاره به اینكه اسناد بالادستی هم به رویكرد سلامت همه جانبه مردم دارد، تاكید دارد: از استاندار مركزی خواستم تا شرایط را برای حضور دیگر دستگاه ها در جلسه سلامت مهیا كند تا آنها اقدامات خویش را در این راستا اطلاع رسانی كنند.

راه اندازی كانون سلامت در محلات مختلف كشور

وی با اشاره به اینكه در سال ۹۷ در محلات مختلف كشور كانون سلامت راه اندازی می شود، اضافه كرد: مردم باید خویش را درگیر اهداف و برنامه های كانون های اجتماع محور سلامت كنند، خوشبختانه اینكار در بعضی از نقاط كشور با موفقیت پایه ریزی شده، مردم با مشاركت آگاهانه، دواطلبانه، مسئولانه و عادلانه می توانند این ظرفیت را تولید كنند. معمولا در هر كانون گروه هایی موجود است، مثلا گروه مادر و كودك، مادران باردار، سالمندان و غیره، كه در این گروه ها برنامه های آموزشی بسیار موثری عرضه می گردد. هم اكنون جمعیت سالمند ایران حدود ۸.۲ است اما با عنایت به نرخ رشد جمعیت در سال های آتی این نرخ افزایش می یابد. چنانچه از همین اكنون زیرساخت های سالمندی را فراهم نكنیم در سال های آتی با مشكلات جدی مواجه خواهیم شود.

ایازی عنوان كرد: متاسفانه در كشور ما قریب به پنج میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند، كه از این تعداد قریب به ۵۰ درصد آنها از مشكل خود اطلاعی ندارند تا آن را كنترل كنند و زمانی آگاه می شوند كه مشكلات زیادی برایشان تولید می گردد. قریب به پنج میلیون نفر هم در آستانه مبتلا شدن به دیابت قرار دارند و با عنایت به شرایط موجود كانون های پیشگیری از دیابت می تواند كمك بسزایی در این بخش داشته باشد.

وی در ادامه اظهار نمود: در كانون های محله باید ارگان های دیگری هم حضور داشته باشند. بعنوان مثال محیط زیست می تواند در جهت كاهش آلودگی محله به مردم كمك نماید. این فعالیت در دولت های دیگر و برخی شهرهای ایران اجرا شده و برپایه همان تجربه قبلی این كار مقرر است اجرایی شود. در مجمع سلامت محله مجمع سلامت شهرستان، خانه مشاركت شهرستان و كانونها دور هم جمع می شوند و ضمن مطرح كردن مسائل، آنها را شناسایی و تعیین اولویت می كنند.

ایازی با اشاره به اینكه سازمان جهانی بهداشت بعد از بررسی، كانون سالمندان تهران را بعنوان یك پروژه موفق جهانی شناخت، اضافه كرد: كانون سالمندان در قزوین، یزد، مازندران و غیره به راه افتاده است. همینطور در مجمع ملی سلامت كه در سال ۹۵ برگزار گردید از استانداران و فرمانداران خواسته شد مجامع سلامت استانی را شكل دهند و سمن ها و خیرین هم در این راستا حضور داشته باشند و گزارش عملكرد استانداران، شهرداران و فرمانداران هم در این راستا مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی عنوان كرد: استانداران بعنوان رئیس مجمع سلامت استان ها انتخاب شدند، نظارت بر وضعیت سیمای سلامت استان، نظارت بر تشكیل كمیته های برنامه ریزی، شركت در مجامع سلامت، اطمینان از حضور مردم در این مجامع هم از وظایف آنان است.

ایازی بیان كرد: مقرر شده دومین مجمع سلامت در اردیبهشت ماه سال آتی برگزار گردد. انتظارات ما بر پایه توانمندسازی جوامع محلی واگذاری برخی مسئولیت ها به آنان است. همینطور تمام دستگاه ها مسئولیت دارند، همكاری مسئولانه و متعهدانه با سازمانهای محلی فراهم نمایند، انتقال صدای مردم و مستندسازی فعالیت دستگاه ها گامی مثبت در این راستاست.

تشكیل پرونده سلامت برای ۱۱ میلیون حاشیه نشین

وی در بخش دیگر سخنانش اظهار نمود: در كشور ما حدود ۱۱ میلیون حاشیه نشین وجود دارد. خوشبختانه برای تمام این افراد پرونده سلامت تشكیل داده ایم و جامعه سلامت در این مناطق به راه افتاده است. در همین راستا پزشك عمومی، روانشناس، دندان پزشك، مددكار اجتماعی و به صورت كلی خدمات سطح یك سلامت در این مناطق عرضه می گردد.

ایازی اضافه كرد: در مناطق حاشیه نشین پنج اولویت اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، مشكلات فرهنگی و اجتماعی دنبال می گردد همینطور برنامه اجتماعی شدن سلامت بعنوان یك برنامه محوری در طرح تحول سلامت در دستور كار قرار گرفته و بر همین مبنا مجمع ملی و شهرستانی این بخش هم به راه افتاده است.

وی خاطرنشان كرد: دولت در خلال این مدت اقدام به ساخت بالغ بر 7000 خانه بهداشت كرده است البته این اقدام به شكلی درمانی به حساب می آید و بعد از آن باید به موضوعات بعدی پرداخت. وزارت رفاه باید به تحول رفاه در كشور بپردازد و سازمان بهزیستی و افراد تحت پوشش آن ها حتما باید از خدمات بیشتری برخوردار باشند. ما باید در كشورمان نظام رفاهی اجتماعی داشته باشیم.

ایازی خاطرنشان كرد: نظام رفاهی ما كامل نیست و نیازهای افراد نیازمند كاملا بر طرف نمی گردد، وزارت رفاه در این خصوص مسئولیت دارد و امیدوارم این موضوعات مورد پاسخ قرار بگیرد، به نظر ما توجه به نظام رفاهی و بهزیستی باید در اولویت باشد و مورد توجه دست اندركاران قرار بگیرد.



1396/12/12
23:32:48
5.0 / 5
4791
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت