تشكر وزارت بهداشت از مجلس برای گران كردن سیگار
پول حاصل از گرانی سیگار، كجا می رود؟
خود درمانی: قائم مقام وزیر بهداشت ضمن تشكر از نمایندگان مجلس به علت افزایش مالیات بر قیمت خرده فروشی سیگار، اظهار داشت: هدف از این اقدام تولید بازدارندگی در مصرف سیگار بود. در عین حال در پیش نویس این مصوبه هم گفته شده كه منابع حاصله با چه اولویتی در آموزش و پرورش، ورزش همگانی و بهداشت و درمان هزینه شود.
دكتر ایرج حریرچی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به مصوبه مجلس در خصوص افزایش مالیات بر قیمت خرده فروشی سیگار، اظهار داشت: باید توجه كرد كه سیگار در كشور ما و در جهان اثر بسیار مضری در سلامت مردم، چه مصرف كنندگان سیگار و چه كسانی كه در معرض دود آن هستند، دارد.
وی اضافه كرد: یكی از مهم ترین روش های كنترل مصرف دخانیات، اعمال مالیات بر قیمت خرده فروشی آن است تا بتوان قیمت را در حد معقولی نگه داشت و این اقدام سبب بازدارندگی از مصرف سیگار در اقشار مختلف بویژه نوجوانان، جوانان، افراد طبقه متوسط و متوسط به پایین اجتماع شود.
حریرچی با اشاره به اینكه در گذشته كشور ما از نظر قیمت سیگار و مالیات بر قیمت خرده فروشی سیگار، جزو كشورهایی بود كه پایین ترین نرخ ها را داشت، اضافه كرد: بر این اساس ایران در گذشته از نظر قیمت و میزان مالیات بر خرده فروشی سیگار پایین ترین قیمت ها را داشت. بر این اساس از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشكر می نماییم كه در اقدامی مهم، مبحث افزایش مالیات بر خرده فروشی سیگار را در حوزه تولید داخل، تولید مشترك و وارداتی تصویب كردند. تاكید می كنم كه این اقدام سبب اثر بازدارندگی در مصرف سیگار و دخانیات می گردد و از سویی هم منابع حاصل از آن طبق پیش نویس لایحه بودجه می تواند در آموزش وپرورش، توسعه ورزش همگانی و بهداشت و درمان مصرف شود.
قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینكه مهم ترین هدف ما از این اقدام تولید بازدارندگی در مصرف سیگار بود، اظهار داشت: در پیش نویس لایحه و مصوبه هم گفته شده كه منابع حاصله با چه اولویتی در آموزش و پرورش، ورزش همگانی و بهداشت و درمان هزینه شود.
وی تصریح كرد: البته درآمد حاصل از افزایش قیمت سیگار از منابع مهم به حساب می آید و همانطور كه در گذشته هم مجلس شورای اسلامی مصوب كرده است، یكی از سفارش های روز دنیا این است كه با استفاده از مالیات بر كالاهای صدمه رسان برای حوزه بهداشت و درمان، منابع پایدار تولید شود.
حریرچی همینطور اضافه كرد: ازاین رو مهم ترین اثر این مصوبه كاهش مصرف سیگار و بیماری های ناشی از سیگار و كاهش هزینه های مصروفه برای درمان بیماری های ناشی از سیگار مانند سرطان ریه، بیماری های قلبی-عروقی و... است.
گفتنی است كه بر مبنای مصوبه مجلس شورای اسلامی، از ابتدای سال ۱۳۹۷ به قیمت خرده فروشی هر نخ سیگار تولید داخل با نشان ایرانی ۷۵ ریال، تولید مشترك ۱۵۰ ریال، تولید داخل با نشان بین المللی ۲۵۰ ریال و وارداتی ۶۰۰ ریال بعنوان عوارض اضافه می گردد. وزارت امور اقتصادی و دارایی مكلف است مبالغ مذكور را از تولیدكنندگان و واردكنندگان حسب مورد دریافت و به حساب درآمد عمومی مبحث ردیف ۱۱۰۵۱۶ این قانون واریز نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب