سرپرست مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت

مشاوره، جزو لاینفک تست HIV

مشاوره، جزو لاینفک تست HIV

به گزارش خود درمانی، چگونگی انجام تست های HIV، پویش وزارت بهداشت با عنوان «من هم تست HIV می دهم» و نتایج آن، ضرورت مشاوره به همراه انجام تست HIV و... همچون مباحثی بود که در نشست خبری وزارت بهداشت بمناسبت روز جهانی ایدز عنوان شد.


به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، دکتر قباد مرادی در نشست خبری «روز جهانی ایدز» که امروز، شنبه، ۱۰ آذر ماه برگزار شد، اظهار نمود: کارکردن در حوزه مسائل روانشناختی در رابطه با ایدز به نیروهای بسیار تخصصی نیاز دارد. این طور گفته می شود که افراد مشکوک به مبتلا شدن به HIV، قبل از انجام تست تحت مشاوره قرار گیرند. به صورت معمول، هنگامی که نتایج تست مشخص شود افراد تحت نظر روان شناسان و اشخاصی که امور روانشناختی انجام می دهند، قرار می گیرند.
وی افزود: حدود ۲۰ سال پیش، ساختار بیماری ایدز در نظام بهداشتی کشور ساخته شد و خدمات مشاوره ای از همان بازه زمانی عرضه شد.
مرادی در رابطه با مباحثی بر مبنای کاهش سن مبتلا شدن به HIV اظهار داشت: سن مبتلا شدن به HIV در کشور کاهش نیافته است و الگوی مبتلا شدن به این ویروس از سن ۲۰ تا ۴۵ سال است. ۲۰ تا ۴۵ سال، بیشترین گروه مبتلایان بها ین بیماری را می سازند. مبتلا شدن به HIV در کودکان کم است.
وی در رابطه با پویش تست HIV اظهار داشت: پویش «من هم تست اچ آی وی می دهم» از ۲۰ آبان شروع شده و تا ۲۰ آذر ادامه دارد. کاهش انگ اجتماعی و انگ ناشی از انجام تست در عموم مردم و افزایش بیماریابی در گروههای پرخطر از اهداف پویش «من هم تست اچ آی وی می دهم» است. این پویش سبب افزایش ۳ برابری تست ها شد.
مرادی در جواب پرسش ایسنا در رابطه با تست های تشخیص زودهنگام HIV اظهار داشت: تمام تست های تشخیصی باید به نحوی باشد که از حساسیت بالایی برخوردار باشند؛ به نحوی که بتوانند تعداد موارد مثبت را تشخیص داده و موارد منفی را به اشتباه مثبت معرفی نکنند.
وی با اشاره به اینکه سازوکاری برای کیت های تشخیصی درنظر گرفته شده، اضافه کرد: کیت های تشخیصی مورد بررسی قرار می گیرند تا ادعای سازندگان در مورد کیت عرضه شده بررسی شود.
مرادی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی به مبحث کیت های تشخیصی ورود می کند، اضافه کرد: برخی بیماری ها از منظر عمومی بسیار مهم هستند و بنابراین سازمان بهداشت جهانی به آن ورود می کند. سازمان بهداشت جهانی می تواند یک مرجع برای تایید یک کیت تشخیصی باشد. سازمان بهداشت جهانی به مبحث تایید کیت های تشخیصی HIV ورود کرده است.
در ادامه این نشست هنگامه نامداری، رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت نیز اظهار نمود: مشاوره، جزو لاینفک تست HIV است و در تمام مراحل عرضه می شود. نتایج شگفت انگیزی در مورد پویش «من هم تست آچ آی وی می دهم» به دست آمده است. این پویش سبب افزایش ۳ برابری تست ها در ۲ هفته اول اجرای پویش نسبت به پیش از اجرای پویش شد و تعداد موارد مثبت هم ۲.۳ درصد افزوده شد.
وی اظهار داشت: همراهی رسانه و پوشش خبری بالا سبب از بین رفتن ترس مردم از انجام تست HIV شد. نتایج این پویش را بعد از اتمام آن اعلام می نماییم.
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت اظهار داشت: اغلب مبتلایان به HIV، ساکن شهرها هستند اما تعداد موارد ابتلای مناطق روستایی هم کم نیست. حدود ۱۸ درصد از مبتلایان به HIV را زنان می سازند اما تعداد ابتلای زنان به این ویروس در سالهای اخیر رو به افزایش است.
نامداری با اشاره به اینکه HIV درمان قطعی ندارد، اضافه کرد: منظور از درمان قطعی اینست که ویروس HIV با دارو به صورت کامل از بین نمی رود. بخشی از ویروس ها به شکل سرگردان در بدن حضور دارند که سبب انتقال بیماری می شوند؛ مصرف دارو سبب می شود که ویروس های سرگردان از بین بروند. هنگامی که مصرف دارو قطع شود ویروس از سلول ها خارج شده و وارد جریان خون می شود. نکته مهم و اساسی در مورد مصرف دارو اینست که مبتلایان تحت کنترل، نه تنها یک زندگی سالم دارند بلکه این ویروس را به دیگران منتقل نمی کنند.




منبع:

1403/09/11
08:16:03
5.0 / 5
32
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت