آلودگی هوا قصه کهنه روزهای سرد

آلودگی هوا قصه کهنه روزهای سرد

به گزارش خود درمانی، باز هم سرما و قصه تکراری آلودگی هوا و نتایج زیانبار آن؛ باز هم درخواست جلسه برای کارگروه شرایط اضطراری هوا و در نهایت هم سفارش های تغذیه ای، تصمیمِ تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، طرح زوج و فرد و راهکارهایی موقت.


به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، آلودگی هوا چندین سال است به قصه پرتکرار فصل سرما بخصوص در کلانشهرها تبدیل گشته و سال جاری هم از چند روز گذشته و با کاهش دمای هوا آثار آنرا در آسمان شاهدیم؛ پدیده ای که با عوارضی نظیر تنگی نفس و سردرد و سرگیجه در کوتاه مدت و همینطور تشدید عوارض قلبی و ریوی در بیماران و گروههای پرخطر همراه می باشد.
هشدار وزارت بهداشت و درخواست تشکیل جلسه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوا سال جاری به دستور رئیس جمهور پزشکیان و به نفع سلامت مردم، مازوت سوزی در سه نیروگاه متوقف شد؛ فارغ از نظرات موافق و مخالف در اثرگذاری این تصمیم در کاهش آلاینده های هوا، شب گذشته وزارت بهداشت نسبت به شرایط «بسیار ناسالم» هوای تهران اخطار داد و اعلام نمود که «در ایستگاه های منطقه ۱۷ شاخص کیفیت هوا بالاتر از ۲۰۰، بنفش رنگ و در وضعیت بسیار ناسالم می باشد و در ۱۷ ایستگاه هم کیفیت هوا در وضعیت ناسالم برای همه گروه ها قرار دارد. »
شاهسونی - رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت اعلام نمود که «با توجه به پیشبینی پایداری هوا توسط سازمان هواشناسی کشور و ادامه آن تا روز دوشنبه و افزایش غلظت آلاینده ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام وضعیت شرایط اضطرار و درخواست تشکیل کارگروه شرایط اضطرار کرده است.»
علت کاهش کیفیت هوای تهران در این راستا فاطمه کریمی - سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هم امروز اعلام نمود که «دلیل بالا رفتن شاخص کیفیت هوای تهران، پایداری شرایط جوی و عدم وزش باد موثر است که همه ساله در همین ایام شاهد آن هستیم.» او گفت که «این وضعیت زنگ خطری برای کاهش شرایط کیفی هوا در ایام پیش رو است.»
خطر بیماری های قلبی و مرگ های زودرس به قول رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، در این شرایط افزایش قابل توجه بیماری های قلبی و عروقی یا ریوی و مرگ زودرس در بیماران قلبی و سالمندان و همینطور افزایش قابل توجه علایم تنفسی در کل جمعیت رخ می دهد.
او همینطور ضمن تاکید بر استفاده بیشتر از مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان و میوه و سبزیجات؛ سفارش دارد که در این شرایط آلودگی هوا، افراد دچار بیماری های قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان از هر گونه فعالیت فیزیکی خارج از منزل اجتناب و افراد دیگر هم از فعالیتهای طولانی و سنگین خارج از منزل پرهیز کنند.
وی همینطور تاکید دارد که در این شرایط، گروههای صدمه پذیر از ماسک های مناسب و استاندارد استفاده نمایند.
بیش از ۳۰۰۰۰ مرگ منتسب به آلودگی هوا در ایران در سالی که گذشت ماجرای تکراری آلودگی هوا در فصل سرما و راهکارهایی موقت را در حالی چندین سال است شاهدیم که برپایه آخرین آمار منتشره شده وزارات بهداشت در سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۳۰ هزار و ۶۰۰ مرگ منتسب به آلودگی هوا در ۵۷ شهر کشور با جمعیت ۴۸ میلیون نفری گزارش شده است و رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت تاکید دارد که راهکار مقابله با آلودگی هوا، درمان نیست بلکه باید پیشگیری کرد.
به قول شاهسونی؛ هزینه ها و عوارض ناشی از آلودگی هوا به وزارت بهداشت بگونه ای است که سالانه ۴۰ تا ۵۰ همت در این خصوص برای درمان بیماران به نظام سلامت تحمیل می شود و با عنایت به تبعات آن برای سلامتی و افزایش تعداد مراجعات مراکز درمانی، تمام مراکز بهداشتی و درمانی و اورژانس در شرایط آلودگی هوا برای همه گروه ها آماده باش خدمت رسانی هستند.
قانون هوای پاک در گذر ۷ سالگی وی استفاده از انرژی های پاک، سوخت مناسب و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی را مهم ترین اقدامات برای کاهش غلظت آلاینده های هوا می داند و در این خصوص می گوید: در کشور ما از سال ۹۶ قانون هوای پاک تصویب شده و دارای ۳۴ ماده و ۱۴ آئین نامه اجرایی می باشد و اگر این قانون به درستی اجرا شود، کمک زیادی به کاهش آلودگی هوا خواهد نمود.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت بر ضرورت تسریع در فرآیند اسقاط خودرو های فرسوده تاکید دارد و می گوید: تعداد زیادی از خودرو ها و موتورسیکلت هایی که درحال تردد هستند، فرسوده اند؛ در مجموع حدود ۲.۵ میلیون خودرو فرسوده در کشور تردد می کنند که باید از رده بیرون بروند.
وی اعتقاد دارد که هم اکنون حدود ۱۲ میلیون موتورسیکلت در کشور تردد می کنند که ۹۰ درصد آنها فرسوده است. سال قبل هم فقط ۶ هزار موتورسیکلت به مراکز معاینه فنی مراجعه نموده اند و خیلی از وسایل حمل و نقل عمومی و سنگین هم معاینه فنی ندارند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیشتر از ۹۰ درصد از مردم دنیا در نقاطی زندگی می کنند که آلاینده های هوا بالاتر از شاخصهای این سازمان است و بیشتر از ۸ میلیون مرگ به آلودگی هوا نسبت داده می شود و این معضل هم اکنون از مهم ترین خطرات محیط زیستی برای سلامت انسان است.




منبع:

1403/08/28
08:53:35
5.0 / 5
45
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت