مزایای شیردهی برای مادر و نوزاد

مزایای شیردهی برای مادر و نوزاد

به گزارش خود درمانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اعلان اینکه مادرانی که به نوازدان شان شیر می دهند، روزانه 480 کالری مصرف می کنند، اظهار داشت: تامین سلامت قلب و عروق از مهم ترین منافع شیردهی برای مادران است، از طرف دیگر شیردهی احتمال دیابت در مادران را کم می کند.


به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، دکتر راحله درفشی گفت: بهترین تغذیه برای هر شیرخواری، شیر مادر است که منافع زیادی برای سلامتی مادر و نوزاد دارد. شیرخوارانی که تا شش ماهگی تنها از شیر مادر استفاده می نمایند، اسهال، عفونت های تنفسی، عفونت های گوش و عفونت ادراری کمتری را تجربه می کنند و همین طور احتمال عفونت های خونی و مننژیت و مرگ و میر نوزادی بسیار کم می شود.

وی اثرات مفید تغذیه با شیر مادر را محدود به دوران شیرخوارگی ندانست و اضافه کرد: اطفال و نوزادانی که از شیر مادر بهره مند می شوند، بیماریهای دیابت نوع ۱ و ۲، چاقی، هایپرکلسترومی و حتی احتمال لنفوما، سرطان خون و بیماریهای روده ای در سنین بالاتر در آنها کمتر است.

درفشی اشاره کرد: آلرژی ها، حساسیت ها، اسهال، بروز ضایعات پوستی، خس خس سینه، تنگی نفس، رفلاکس و بازگشت شیر در اطفال و نوزادانی که از شیر خشک و مصنوعی استفاده می نمایند، بمراتب بیش از نوزادانی است که با شیر مادر تغذیه می کنند.

این فوق تخصص گوارش اطفال و نوزادان تصریح کرد: شیر مادر شیر سبک و مناسبی برای کودک است و وقتی نوزاد مصرف می کند، خیلی آسان تر از معده عبور می کند. حجم شیر مادر در ایام اول پس از تولد در حد چند قطره است و به مرور بیشتر می شود. شیر اولیه مادر حاوی آنتی بادی هایی بوده که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و مقاومت در مقابل بیماریها می شود.

درفشی متغیر بودن پروتئین شیر مادر برمبنای سن شیرخوار را یکی دیگر از منافع شیر مادر به نسبت شیر خشک عنوان و اشاره کرد: پروتئین شیر مادر در ۴ تا ۶ هفته پس از تولد آغاز به کم شدن می کند و کاملا خودش را با نیازهای شیرخوار تطبیق می دهد؛ در حالی که در هیچ یک از شیرهای خشک و مصنوعی این تغییر پروتئین به این خوبی اعمال نمی شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی اشاره کرد: شیر مادر یک شیر پویا است و شیری که نوزاد در روزهای مختلف روز مصرف می کند، از نظر چربی و پروتئین متفاوت بوده و بسته به ساعت روز نیازهای او را تامین می کند. همین طور رشد مغزی شیرخوارانی که از شیر مادر بهره مند می شوند، بهتر است.

درفشی افزود: نوزاد با خوردن شیر مادر در معرض مزه های غذایی مادر قرار می گیرد و بهتر مزه های غذا را درک می کند و در سنین بالاتر برای غذا خوردن کمتر با مشکل مواجه می شود.

فوق تخصص گوارش اطفال و نوزادان دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اهمیت ترین منفعت شیردهی برای مادر را سلامت قلبی عروقی وی عنوان و اذعان کرد: مادرهایی که شیر خودشان را به نوزاد می دهند روزانه ۴۸۰ کالری مصرف می کنند که موجب برقراری تعادل در ذخایر چربی جمع شده در دوران حاملگی می شود.

وی افزود: وقتی مادر به نوزاد شیر می دهد، چربی ها، تری گلیسریدها و کلسترول های انباشت شده که در زمان حاملگی رخ داده، از بین می رود و باردیگر چربی های جدید در بدن تولید می شود و مقاومت به انسولین در مادر کم و پس احتمال دیابت کاهش پیدا می کند. وقتی مادر به شیرخوار خود شیر می دهد این کار موجب ایجاد کلسیم جدید بر روی استخوان های مادر می شود و وضعیت استخوانی مادر نیز بهبود می یابد.


1403/05/15
15:26:34
5.0 / 5
203
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
دوستان خود درمانی
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت