پاسخ افراد به مواد مغذی محرک انسولین متفاوت می باشد

پاسخ افراد به مواد مغذی محرک انسولین متفاوت می باشد

خود درمانی: خراسان رضوی نتایج مطالعات نشان می دهد که چگونه مواد مغذی محرک انسولین از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد و پیامدهایی برای تغذیه فرد محور دارد.


به گزارش مدیکال اکسپرس، وقتی صحبت از کنترل سطح قند خون می شود، بیشتر مردم به کربوهیدرات فکر می کنند اما نتایج تحقیقات جدید دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا نشان میدهد که برای برخی ممکنست به همان اندازه توجه به پروتئین ها و چربی ها در رژیم غذایی شان مهم باشد.
این تحقیق نخستین مقایسه در مقیاس بزرگ است که نشان میدهد چگونه افراد مختلف در پاسخ به هر یک از سه درشت مغذی ها یعنی کربوهیدرات ها (گلوکز)، پروتئین ها (اسیدهای آمینه) و چربی ها (اسیدهای چرب) انسولین تولید می کنند.
یافته ها نشان میدهد که تولید هورمون تنظیم کننده قند خون انسولین بسیار پویاتر و فردی تر از آن چیزی است که قبل از این تصور می شد، در صورتیکه برای نخستین بار زیرمجموعه ای از جمعیت را نشان میدهد که بیش از اندازه به غذاهای چرب واکنش نشان می دهند.
دکتر جیمز جانسون، محقق ارشد، استاد علوم سلولی و فیزیولوژیکی در دانشگاه اظهار داشت: گلوکز محرک شناخته شده انسولین است، اما ما از دیدن چنین تنوع بالایی شگفت زده شدیم، بطوریکه برخی افراد واکنش قوی به پروتئین ها و برخی دیگر به چربی ها نشان می دهند که قبل از این هیچ گاه مشخص نشده بود.
انسولین نقش مهمی در سلامت انسان ایفا می کند، نقش انسولین در همه چیز، از دیابت گرفته که در آن خیلی کم است تا چاقی، افزایش وزن و حتی تعدادی از انواع سرطان که در آن بسیار زیاد است.
این یافته ها پایه ای برای تغذیه فردمحور شده است که می تواند نحوه درمان و کنترل طیف وسیعی از بیماریها را تغییر دهد.
برای این تحقیق، پژوهشگران آزمایش هایی را روی جزایر پانکراس از ۱۴۰ اهداکننده مرد و زن در دامنه سنی وسیعی انجام دادند. این جزایر در معرض هر یک از سه درشت مغذی قرار گرفتند، در صورتیکه پژوهشگران پاسخ انسولین را در کنار 8000 پروتئین دیگر اندازه گیری کردند.
بااینکه بیشتر سلول های جزایر اهداکننده قوی ترین پاسخ انسولین را به کربوهیدرات ها داشتند، حدود ۹ درصد به پروتئین ها به شدت پاسخ دادند، در صورتیکه 8درصد دیگر سلول های اهداکننده بیش از هر ماده مغذی دیگری، حتی گلوکز، به چربی ها واکنش نشان دادند.
دکتر ژلن کولیک، یکی از همکاران تحقیقاتی در لابراتوار جانسون در دانشگاه بریتیش کلمبیا ابراز کرد: این تحقیق باور قدیمی را که چربی ها اثرات ناچیزی بر ترشح انسولین در همه افراد دارند، به چالش می کشد. با درک بهتر از محرک های تولید انسولین یک فرد، ما بطور بالقوه می توانیم راهنمایی های غذایی متناسبی ارائه نماییم که به افراد کمک می نماید سطح قند خون و انسولین خودرا بهتر کنترل کنند.
گروه تحقیقاتی همین طور زیرمجموعه ای از سلول های جزایر اهداکنندگانی را که دیابت نوع ۲ داشتند، بررسی کردند. همانطور که انتظار میرفت، این سلول ها پاسخ انسولین پایینی به گلوکز داشتند. با این وجود، پژوهشگران از مشاهده این که پاسخ انسولین آنها به پروتئین ها تا حد زیادی دست نخورده باقی مانده است، شگفت زده شدند.
دکتر کولیک توضیح داد: یافته ما به راستی این قضیه را تقویت می کند که رژیم های غذایی غنی از پروتئین می توانند مزایای درمانی برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشند و نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد ترشح انسولین تحریک شده با پروتئین را برجسته می کند.
این گروه تجزیه وتحلیل جامع بیان پروتئین و ژن روی سلول های جزایر پانکراس انجام دادند و بینش هایی را در مورد خاصیت های مولکولی و سلولی که تولید انسولین را شکل می دهند، ارائه کردند.
پژوهشگران می گویند که در آینده می توان از آزمایش ژنتیک برای تعیین این که کدام درشت مغذی ها به احتمال زیاد پاسخ انسولین را تحریک می کنند، بهره برد.
به عنوان گام بعدی، پژوهشگران امیدوارند کار خودرا به مطالعات بالینی گسترش دهند که عکس العمل انسولین به سه عنصر درشت مغذی را در محیط واقعی آزمایش کند و برمبنای یافته ها آغاز به توسعه رویکرد های تغذیه فرد محور کنند.
نتایج این تحقیق در مجله Cell Metabolism انتشار یافته است.



1403/04/16
11:28:14
5.0 / 5
247
تگهای خبر: آزمایش , بیمار , بیماری , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت