الگوی خوابی که تسریع کننده مبتلا شدن به آلزایمر است

الگوی خوابی که تسریع کننده مبتلا شدن به آلزایمر است

به گزارش خود درمانی، خراسان رضوی اختلالات خواب سبب کاهش سطح آنتی اکسیدانی می شود که به مبارزه با صدمه های سلولی، مانند آلزایمر کمک می نماید.


به نقل از هلث، نتایج مطالعات نشان می دهد که اختلالات خواب مانند جت لگ می تواند سبب مشکلات حافظه در رابطه با بیماری آلزایمر شود.
دانشمندان به خوبی می دانند که مابین آلزایمر و خواب ارتباطی وجود دارد اما نمی دانند که چه چیزی سبب چه چیزی می شود.
پروفسور گرگوری بروئر، محقق این تحقیق اظهار داشت: مساله اینست که آیا خواب ضعیف سبب تسریع پیشرفت بیماری آلزایمر می شود یا بالعکس؛ نتایج تحقیقات ما به اختلال در خواب بعنوان تسریع کننده از دست دادن حافظه اشاره می کند.
این تحقیق در موش هایی که مهندسی ژنتیکی شده بودند تا از آلزایمر رنج ببرند، جت لگ ایجاد کردند؛ جت لگ به صورت اختلال در هوشیاری در زمان بیداری و مشکلات خواب بروز می کند. محققان این کار را با انتقال به دوره تاریکی هر سه روز بر مبنای زمان متفاوت انجام دادند و این مورد همان چیزی است که سبب جت لگ می شود.
موش ها به علت جت لگ سطوح پایین تری از آنتی اکسیدان داشتند که به مبارزه با صدمه های سلولی مانند آلزایمر کمک می نماید. این نتایج نشان داده است که خواب اندک امکان دارد در خطر مبتلا شدن به بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.
پروفسور بروئر اظهار داشت: نتایج این تحقیق نشان داده است که پزشکان و مراقبان باید عادات خواب خوب را به ورزش منظم و رژیم غذایی سالم برای به حداکثر رساندن حافظه خوب اضافه کنند.
خیلی از مطالعات دیگر ارتباط بین زوال عقل و خواب را یافته اند. افرادی که بسیار کم یا بیش از اندازه طولانی می خوابند بیشتر در معرض خطر زوال شناختی و زوال عقل هستند.


در واقع، نتایج تحقیقی نشان داد افرادی که بیشتر از ۹ ساعت در شب می خوابند، دو برابر در معرض خطر مبتلا شدن به زوال عقل هستند. با این وجود، کسانی که مابین ۵.۵ تا ۷.۵ ساعت در شب می خوابند، حتی زمانیکه از عوارض اولیه بیماری آلزایمر رنج می برند، کاهشی در سلامت شناختی خود مشاهده نمی کنند و کسانی که بیشتر می خوابند حجم مغز کمتری هم دارند.
همچنین، کاهش خواب رم (REM) مرحله ای که در آن خواب می بینیم، با زوال عقل مرتبط می باشد.
در طول خواب، مغز بین دوره های خواب عمیق سپس به سمت دوره های کم عمق تر خواب می چرخد که در آن تمایل به دیدن خواب داریم، چه آن خواب ها را به خاطر بیاوریم یا به خاطر نیاوریم. در طول خواب رم چشم ها به سرعت از پهلو به پهلو حرکت می کنند (از این رو این خواب را خواب حرکت سریع چشم نامیدند).
آپنه خواب هم با تشکیل بیماری آلزایمر مرتبط می باشد. شایع ترین علایم آپنه خواب که ۳۰ درصد از افراد مسن را تحت تأثیر قرار می دهد شامل خروپف بلند، نفس نفس زدن در هنگام خواب، توقف تنفس برای دوره های کوتاه در طول شب، سردرد صبحگاهی، خواب آلودگی و تحریک پذیری در طول روز است.
وقفه تنفسی در خواب یا آپنه خواب، نوعی اختلال خواب است که سبب توقف یا کاهش تنفس برای مدتی کوتاه اما با تعداد دفعات زیاد در طول خواب می شود. هر توقف می تواند حدود چندین ثانیه طول کشیده و معمولاً تعداد زیادی توقف (ده ها یا حتی صدها بار) در یک شب رخ دهد.



1402/06/02
21:42:48
5.0 / 5
305
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , رژیم غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت