غذاهایی که احتمال مبتلاشدن به سرطان سینه را کاهش می دهند
خود درمانی: سرطان سینه یکی از سرطان های شایع در ایران و جهان در هر دو جنس است و این درحالیست که متخصصان معتقدند با رعایت تغذیه مناسب، بیش از 40 درصد انواع سرطان ها قابل پیشگیری می باشند.
به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، به همین دلیل نیز متخصصان اذعان دارند که مصرف یک سری از مواد غذایی می تواند در افزایش یا کاهش مبتلاشدن به سرطان سینه دخیل باشند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، طبق بررسی های انجام شده برخی از عوامل تغذیه ای در ایجاد سرطان ها و همچون سرطان سینه نقش دارند که عبارتند از:
۱. دریافت زیاد چربی به ویژه چربی های اشباع (روغن نباتی جامد، روغن حیوانی، پیه و دنبه)
۲. مصرف زیاد فراورده های گوشتی نظیر سوسیس و کالباس
۳. مصرف زیاد گوشت قرمز
۴. مصرف زیاد قندهای ساده (قند و شکر و نبات و مربا و...)
۵. حرارت زیاد و استفاده مکرر از یک روغن برای سرخ کردن
۶. مصرف غذاهای نمک سود و نیز غذاهای شور یا دودی
۷. چاقی و اضافه وزن که در خانم های یائسه خطر مبتلاشدن به سرطان سینه را چند برابر می کند.
توصیه های تغذیه ای برای پیش گیری از سرطان سینه عبارتند از:
۱. مصرف غلات کامل (نان های سبوس دار) و حبوبات
۲. مصرف زیاد سبزیجات در طول روز (۵-۳ وعده در طول روز)
۳. غذاهای حاوی ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C (که در سبزیجات و میوه جات تازه به وفور یافت می شود) بدلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی احتمال مبتلاشدن به سرطان ها را می کاهد.
۴. در طول هفته بیش از ۲ بار از گوشت قرمز استفاده نکنیم و از گوشت ماهی و مرغ بیش از گوشت قرمز استفاده نمائیم.
۵. استفاده از لبنیات کم چرب در طول روز
۶. مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳ نظیر انواع ماهی (کاد، سالمون، ساردین) و مغزدانه ها
۷. داشتن حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در هفته (۵ روز در هفته و روزی ۳۰ دقیقه)
همچنین غذاهای مفید برای پیش گیری از سرطان سینه عبارتند از:
۱. قارچ؛ قارچ ها حاوی یک نوع آنتی اکسیدان قوی هستندکه از بدن در مقابل سلول های سرطان سینه محافظت می کند.
۲. بروکلی؛ پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که آنتی اکسیدان موجود در کلم ها به ویژه کلم بروکلی موجب تخریب سلول های سرطانی و پیش گیری از رشد آنها در بدن می شود.
۳. دانه های انار؛ آنتی اکسیدان های موجود در انار می تواند آنزیمی که در پیشرفت سرطان سینه نقش دارد را مهار کند.
۴. حبوبات؛ مصرف مقادیر بالای حبوبات با کاهش احتمال مبتلاشدن به سرطان سینه ارتباط دارد.
۵. گردو؛ خوردن روزانه گردو به سبب داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، آنتی اکسیدان ها و مواد مفید دیگر می تواند از پیشرفت غده های سرطانی سینه پیشگیری کند.
۶. تخم مرغ؛ تخم مرغ حاوی یک ماده مغذی ضروری به نام کولین است که در زرده تخم مرغ به مقدار زیاد وجود دارد و ۲۴ درصد احتمال خطر سرطان سینه را می کاهد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب