یك فوق تخصص حنجره تاكید كرد؛
گرفتگی صدا بیشتر از ۱۴ روز را جدی بگیرید
به گزارش خود درمانی یک فوق تخصص حنجره، نسبت به جدی گرفتن عوارض گرفتگی صدا که بیشتر از دو هفته طول بکشد، اخطار داد.
دکتر پیمان دبیر مقدم، در گفتگو با خبرنگار مهر، به مناسبت روز جهانی صدا (۲۷ فروردین برابر با ۱۶ اکتبر)، اظهار داشت: صدا و توانایی صحبت کردن یکی از ابزارهای مهم ارتباطی است.
این متخصص گوش و حلق و بینی، اضافه کرد: همه افراد همه روزه به نحوی به صدای خود احتیاج دارند و تا زمانی که این قابلیت دستخوش اختلال نشود و مشکلی پیش نیاید معمولاً مراقبت خاصی از صدا انجام نمی دهند.
دکتر دبیر مقدم با عنوان این مطلب که صدا توسط حنجره و به صورت دقیق تر تارهای صوتی تولید می شود، افزود: حنجره که بعنوان ارگان تولید صوت شناخته می شود و در قسمت جلوی گردن قرار می گیرد در واقع فقط در تولید صدا نقش ندارد و در زمینه بلع غذا و کنترل تنفس هم دخالت می کند.
وی اظهار داشت: هنگامی که حنجره گرفتار مشکل می شود معمولاً نخستین علامت گرفتگی صدا است. در واقع توانایی تولید صدای حنجره ظریف ترین و حساس ترین عملکرد آن است و با هر گونه صدمه هر چند جزئی امکان دارد مبتلا به اختلال شود و به صورت تغییر صدا و گرفتگی صدا خویش را نشان دهد.
دکتر دبیر مقدم با عنوان این مطلب که علت گرفتگی صدا از یک عفونت ویروسی ساده مانند سرماخوردگی تا بیماری های جدی مانند سرطان حنجره متفاوت می باشد، اضافه کرد: برای گرفتگی صدا علت های مختلفی وجود دارد.
این فوق تخصص حنجره از کالیفرنیا، به شایع ترین علل گرفتگی صدا اشاره نمود و اظهار داشت: لارنژیت حاد که به دنبال عفونت های ویروسی یا فشار زیاد و ناگهانی به حنجره (مانند فریاد زدن) اتفاق می افتد.
وی افزود: استفاده نادرست از حنجره مانند صحبت زیاد و طولانی، بلند صحبت کردن و فریاد زدن، صحبت با فشار زیاد و همراه با استرس بالا و یا در محیط های شلوغ و پر سر و صدا که در آن فرد مجبور است بلندتر از معمول صحبت کند. این عوامل در بلند مدت باعث تغییر بافتی تارهای صوتی و صدمه آن می شود.
دکتر دبیر مقدم اظهار داشت: تماس با مواد محرک مانند سیگار و دخانیات، الکل، تریاک و ترکیبات آن، تماس شغلی با مواد صدمه رسان مانند ذرات چوب، نیکل و آزبست و آلودگی هوا، می توانند از دیگر علل شایع گرفتگی صدا باشند.
وی به آلرژی، ریفلاکس و برگشت محتویات معده به داخل گلو و حنجره بعنوان دیگر علل گرفتگی صدا اشاره نمود و اضافه کرد: صدمه وارد شده به حنجره که باعث گرفتگی صدا شده است، امکان دارد در حد تورم تارهای صوتی و برگشت پذیر باشد ولی احتمال مشکلات جدی مانند تومورها و سرطان حنجره را هم باید در نظر داشت.
این متخصص گوش و حلق و بینی، تصریح کرد: سرطان حنجره معمولاً در سن بالای ۵۰ سال اتفاق می افتد و احتمال آن در افرادی که سیگار و دخانیات، الکل و تریاک استفاده می نمایند، بیشتر است.
دکتر دبیر مقدم اظهار داشت: شایع ترین علامت سرطان حنجره هم گرفتگی صدا است. پزشک با معاینه تارهای صوتی علت گرفتگی صدا را مشخص می کند.
وی به علایم دیگر صدمه حنجره اشاره نمود و اضافه کرد: گلو درد مزمن، احساس گیر کردن جسم خارجی در گلو، بلع دشوار و دردناک و تنگی نفس، از دیگر علایم صدمه حنجره هستند که در صورت وجود این علایم هم بررسی حنجره توسط پزشک ضروری می باشد.
دکتر دبیر مقدم در انتها عنوان کرد: به گرفتگی صدا بایستی بعنوان یک علامت مهم و جدی دقت کرد و اگر بیشتر از ۲ هفته طول کشید حتما به پزشک مراجعه نمود تا حنجره بررسی شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب