مهم ترین عوامل خطر و علائم مشكوك سرطان معده

مهم ترین عوامل خطر و علائم مشكوك سرطان معده

به گزارش خود درمانی دانشیار رادیوانکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سرطان معده را شایع ترین و کشنده ترین سرطان در مردان ایرانی برشمرد و اظهار داشت: سال قبل ۸۸۰۰ مورد جدید مبتلا شدن به سرطان معده در کشور شناسایی شد.


به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، دکتر شهرام یوسفی ضمن اشاره به اپیدمیولوژی سرطان معده در ایران و جهان اظهار داشت: سرطان معده هم اکنون در کشور ما شایعترین سرطان در بین مردان ایرانی است، در حالیکه در کشورهای غربی و امریکای شمالی جزو پنج سرطان رایج هم قرار ندارد که این مورد سبب اهمیت دوچندان این بیماری بعنوان یک معضل بهداشتی و درمانی در کشور ماست.
به قول وی سرطان معده کشنده ترین سرطان در مردان ایرانی به حساب می آید و برپایه آمار وزارت بهداشت پارسال ۸۸۰۰ مورد جدید مبتلا شدن به سرطان معده در بین ایرانی ها شناسایی شد.
مهمترین عوامل خطر بروز سرطان معده
این دانشیار بیمارستان شهدای تجریش از مهم ترین ریسک فاکتورها یا عوامل خطر بروز سرطان معده به تغییر سبک زندگی ایرانیان، افزایش مصرف فست فودها، استعمال دخانیات و الکل، مبتلا شدن به عفونت هلیکوباکترپیلوری و مصرف غذاهای نمک سود یا دودی شده اشاره نمود.
وی ضمن اشاره به فراگیری عفونت هلیکوباکترپیلوری در جمعیت زیادی از ایرانی ها اظهار داشت: متاسفانه عفونت هلیکوباکترپیلوری در کشور ما فوق العاده کلونیزه است و از مهم ترین عوامل یا ریسک شاخص های مبتلا شدن به سرطان معده به حساب می آید.
این دانشیار رادیوانکولوژی استعمال دخانیات شامل سیگار و قلیان را از مهترین عوامل خطر در مبتلا شدن به سرطان معده دانست و تصریح کرد: این خطر در کمین خود فرد سیگاری ونزدیکانش که دود سیگار را استنشاق می کنند، است.
سن شایع بروز سرطان معده در دهه پنجم تا ششم زندگی
به قول دکتر یوسفی سن شایع بروز سرطان معده در دهه پنجم تا ششم زندگی آقایان ایرانی است و متاسفانه در مورد سرطان معده روش غربالگری خاصی وجود ندارد و تنها سفارش می شود که با مشاهده علائم مشکوک گوارشی افراد هر چه سریعتر برای پیگیری های لازم به متخصص رجوع کنند.
دکتر یوسفی درمان سرطان معده را نیازمند همکاری گروه های مختلف پزشکی دانست و اضافه کرد: این بیماری با عنایت به چالش های بهداشتی و درمانی موجود در کشور احتیاج به درمان همه جانبه و هماهنگی بین گروه های متخصص جراحی، رادیوانکولوژی و فوق تخصصان گوارش دارد تا بهترین رویکرد و روش درمانی برای بیمار انتخاب گردد.
درمان کامل بیماری در صورت تشخیص در مراحل اولیه
این دانشیار دانشگاه به افرادی که دارای ریسک شاخص های مذکور، سابقه خانوادگی یا مشکلات گوارشی نظیر مشکل بلع غذا، احساس سیری زودرس، سنگینی پس از غذا هستند سفارش کرد که در نخستین فرصت به متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش رجوع کنند تا اقدامات اولیه تشخیصی برای آنان صورت گیرد. چونکه با تشخیص بیماری در مراحل اولیه امکان بهبودی کامل بیمار با کمک درمان های جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی همزمان وجود دارد.
وی با تکیه بر اهمیت افزایش سطح آگاهی و اطلاع رسانی به عموم مردم در این خصوص اظهار داشت: مردم باید بدانند که درصورت وجود علائم گوارشی مشکوک و زمینه خانوادگی حتما باید به پزشک رجوع کند تا بررسی های تشخیصی صورت گیرد و بتوان سرطان معده را در همان مراحل اولیه تشخیص داده وبا اقدامات درمانی سبب بهبود و معالجه کامل بیماری شویم.
به قول دکتر یوسفی، سرطان معده هم همانند سایر سرطان ها دارای مراحلی است که هرچه مرحله بیماری پایین تر باشد شانس بهبودی و علاج کامل بیمار بیشتر است به نحوی که در مرحله اول بیشتر از ۹۰ درصد شانس علاج یا درمان کامل وجود دارد. این درحالی است که هر چه سرطان پیشرفته تر و به سمت مرحله ۳ و ۴ پیش رود، شانس بهبودی و علاج کامل کمتر می شود. مثلا در مراحل پیشرفته و مرحله چهارم شانس بهبودی به کمتر از ۱۰-۵ درصد می رسد.
وی ادامه داد: بنابراین تاکید می شود افراد با مشاهده علائم مشکوک یا مشکلات گوارشی به متخصص رجوع کنند تا درصورت نیاز آندوسکوپی صورت گیرد و تشخیص بیماری در همان مراحل اولیه انجام شده و درمان آغاز و بیماری ریشه کن شود.
علایم مشکوک سرطان معده
این متخصص دانشگاه ضمن اشاره به وجود علائم مشترک در بیماری های گوارشی تصریح کرد: شایعترین علائم اخطار دهنده در مورد سرطان معده با خیلی از علائم بیماری های گوارشی دیگر مشابه است؛ علایمی نظیر سیری زودرس، تهوع، احساس پری پس از خوردن غذا، نفخ، درد قبل و پس از خوردن غذا. ازاین رو حتما باید فرد به پزشک رجوع کنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه درصد قابل توجهی از سرطان معده در کشور در مراحل پیشرفته بیماری شناسایی می شوند، اظهار داشت: بیشتر از نیمی از موارد جدید مبتلا شدن به سرطان معده در مراحل سوم و یا بالاتر شناسایی می شود که بیماری به سایر ارگان نظیر کبد، ریه و استخوان گسترش پیدا کرده و درمان ها جنبه تسکینی پیدا می کند و سبب بهبود یا علاج کامل نمی گردد.
به قول این دانشیار دانشگاه متاسفانه درصد قابل توجهی از بیماران که در مرحله پیشرفته یا چهارم بیماری شناسایی می شوند ظرف کمتر از دو سال باوجود تمامی درمان های موجود فوت می کنند.
دکتر یوسفی فست فود و غذاهای آماده را مهم ترین عامل خطر و ریسک فاکتور مبتلا شدن به سرطان معده برشمرد و تصریح کرد: بهتر است مصرف فست فودها را به حداقل رسانده یا حتی به میزان صفر برسد. فست فودها یا غذاهای آماده دارای نیترات زیادی هستند که در معده به نیتروزآمین تبدیل می شوند و مهم ترین عامل خطر بروز سرطان معده محسوب می شوند.
وی افزایش مصرف فست فودها بخصوص در مناطق شهری را یک عامل اخطار ذکر کرد که سبب بالا رفتن خطر مبتلا شدن به سرطان معده و بروز بیماری در سالهای آتی می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این متخصص رادیوانکولوژی در انتها به مبتلایان سرطان معده سفارش کرد که در شرایط فعلی به خاطر ترس از کرونا، درمان خویش را رها نکنند و حتما مراحل درمانی خویش را طبق نظر پزشک معالج ادامه دهند.




منبع:

1399/10/30
00:00:57
0.0 / 5
960
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت