انتقال تجارب مقابله با كرونا بین ایران و آذربایجان
به گزارش خود درمانی وزیر بهداشت در گفتگوی تلفنی با همتای آذربایجانی خود اظهار داشت: برای مقابله با كرونا در ایران، تخت های بیمارستانی كافی را در 31 استان و 66 دانشگاه و دانشكده علوم پزشكی كشور آماده كردیم و آماده ایم تا تجارب خود در كاهش مرگ و میر بیماران كووید19 و كنترل این بیماری را در اختیار جمهوری آذربایجان قرار دهیم.
به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در گفت وگوی تلفنی با شیر علی اف وزیر بهداشت جمهوری آذربایجان، تصریح کرد: از دولت جمهوری آذربایجان که در اوج انتشار کرونا در ایران کمک هایی به ما داشتند، تشکر می کنم و ما مشتاقیم که روابط دو کشور همسایه که مراودات و مشترکات زیادی از دیرباز داشته اند، گسترش پیدا کند.
وی اضافه کرد: آماده هستیم که تجارب موفق ایران در مبارزه با کرونا را به آذربایجان انتقال دهیم و از تجارب این کشور نیز استفاده نماییم. به همین خاطر دکتر اسدی لاری مدیرکل امور بین الملل وزارت بهداشت بعنوان نماینده وزارت بهداشت در این حوزه، آماده انتقال تجربیات است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: ایران تجارب ارزشمند ای در راه مبارزه با کرونا به دست آورد و در کمتر از ۵۰ روز، میزان مرگ و میر و بستری در بیمارستانها با اقداماتی که انجام شد، کاهش قابل توجهی یافت. همینطور با غربالگری ۷۸ میلیون نفر در مرحله اول و ۲۲ میلیون نفر در مرحله دوم توانستیم موارد جدید سرپایی بیشتری را در کشور شناسایی و از هجوم به بیمارستانها جلوگیری نماییم.
نمکی خاطرنشان کرد: ایران توانست با هزینه بسیار اندک، دستاوردهای بسیار بزرگی را به دست آورد. این در شرایطی است که در شرایط سخت تحریمهای ظالمانه آمریکا هم قرار داریم. در شرایط کنونی، ۷۵ پروتکل تشخیصی و درمانی با استفاده از ظرفیت دانشمندان و متخصصان ایران بررسی و اجرا شد و پروژه های تحقیقاتی زیادی در حوزه کرونا همچون ساخت واکسن در حال انجام می باشد.
وی خاطرنشان کرد: با تدوین پروتکلهای فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند، توانستیم علاوه بر کاهش موارد مرگ و میر، رونق اقتصادی را به کشور بازگردانیم و حاضریم که این تجارب را در اختیار جمهوری آذربایجان قرار دهیم و از تجارب پرارزش اساتید و دانشمندان آذری استفاده نماییم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: به لطف خدا در عرض کمتر از دو ماه از یک کشور وارد کننده به یک کشور تولید کننده و سپس صادر کننده در حوزه ماسک، لباس های محافظتی، کیت های تشخیصی و محلول های ضدعفونی کننده تبدیل شدیم و هم اکنون ونتیلاتور مورد نیاز را در کشور می سازیم.
نمکی اضافه کرد: خوشحالیم که جمهوری آذربایجان پیشرفت هایی در بیماریابی و افزایش آزمایش های تشخیصی در جهت سلامتی بیشتر مردمانش داشته و اطمینان داریم که این کشور در کنترل و مهار کووید۱۹ موفق خواهد بود و امیدواریم که با همکاریهای نزدیک دو کشور در زمینه مدیریت کرونا، دستاوردهای منطقه ای قابل توجهی داشته باشیم.
ایران دستاوردهای زیادی در مبارزه با کرونا داشته است
اوقتای شیر علی اف وزیر بهداشت جمهوری آذربایجان نیز اظهار داشت: میدانیم که حجم جمعیت و متخصصان ایران زیاد است و ایران دستاوردهای زیادی در مبارزه با کرونا داشته است. پیشنهاد ما این است که جلسات مشترکی بین متخصصان و اپیدمیولوژیستهای دو کشور برای تبادل اطلاعات مداوم در زمینه مدیریت کرونا برگزار گردد.
وی خاطرنشان کرد: خیلی خوشحالیم که ما و ایران برای مبارزه با کرونا، هم قدم در یک راه هستیم و در آذربایجان البته نه اندازه ایران اما روزانه ۵ تا ۶ هزار آزمایش تشخیصی روزانه انجام می شود و تعداد مبتلایان در کشور ما، کاهش قابل توجهی داشته است.
بنابر اعلام وبدا، وزیر بهداشت جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: به تازگی اجلاس کشورهای عدم تعهد برگزار گردید و جمهوری آذربایجان ریاست این دوره از اجلاس را بر عهده داشت و موضع گیری رسمی ما این بود که در شرایط پاندمی کرونا، اعمال تحریمهای جدید، غیر قابل قبول است.
شیر علی اف خاطرنشان کرد: در مورد دستاوردهای پرارزش ایران در مقابله با کرونا اطلاع داریم که متخصصان و کادر بهداشتی و درمانی ایران، چه اقدامات مناسبی انجام دادند و اطمینان داریم که ایران از این مرحله نیز همانگونه که توانسته در موقعیتهای سختتر، مردم خویش را به ساحل امن بکشاند، با موفقیت عبور می کند. ازاین رو آماده هستیم که حداقل هر هفته یکبار شاهد انتقال اطلاعات و اشتراک گذاری تجارب بین دو کشور باشیم.
منبع: خود درمانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب