یك متخصص ارتوپد در گفتگو با مهر؛

عوارض كوله های نامناسب دانش آموزی، گرفتگی عضلات كتف و شانه

عوارض كوله های نامناسب دانش آموزی، گرفتگی عضلات كتف و شانه

خود درمانی: یك متخصص ارتوپد، استفاده از كوله های نامناسب را عامل گرفتگی عضلات كتف و شانه خواند و درباره وضعیت مناسب بدن در هنگام مطالعه توضیح داد.



محمد جزایری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به خصوصیت های كوله پشتی استاندارد برای دانش آموزان اظهار داشت: یك كوله پشتی باید شرایط خاصی داشته و با عنایت به جثه، بدن و توان دانش آموزان انتخاب گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، افزود: كوله پشتی باید در طول مهره های پشتی یا تا وسط مهره های كمری باشد، استفاده از كوله هایی كه طول آن ها تا زیر زانو باشد اشتباه است.
وی ادامه بابیان اینكه وزن كوله پشتی باید سبك بوده و جنس نرمی داشته باشد، خاطرنشان كرد: وجود تعادل میان وسایل موجود در كوله پشتی و سنگین نبودن یك سمت آن هم بسیار اهمیت دارد.
جزایری با اشاره به اینكه استفاده از كوله های نامناسب با تولید فشار بر روی عضلات شانه و كتف، باعث صدمه به بدن می شوند عنوان كرد: كوله های سنگین باعث فشار و منقبض شدن عضله شده و به مرور عضلات دچار گرفتگی و درد خواهند شد.
وی همینطور مبتلا شدن به عوارض پوستی را از دیگر نتایج استفاده از كوله نامناسب دانست و اضافه كرد: استفاده از كوله غیراستاندارد بر روی استخوان ترقوه فشار آورده و باعث زخم پوست شانه و عوارض پوستی می گردد.
جزایری برای تقویت عضلات شانه هم تصریح كرد: پیشنهاد می گردد دانش آموزان در طول مدرسه سه مرتبه و هربار حدود ۲۰ بار شانه های خویش را به بالا و پائین انداخته تا عضلات تقویت شده و تحمل وزن كوله پشتی را داشته باشد.
وی با اشاره به اینكه در مقاطع مختلف انتخاب وزن كوله پشتی باید متناسب با توان بدن باشد، عنوان كرد: كودكانی كه زمینه انحراف ستون فقرات را داشته باشند در صورت استفاده از كوله های سنگین و نامناسب دچار تشدید این انحراف خواهند شد.
وی با اشاره به عوارض استفاده طولانی مدت از موبایل و خم شدن سر به پائین خاطرنشان كرد: استفاده طولانی مدت از موبایل باعث خم شدن سر به جلو یا پائین، مبتلا شدن به گردن درد، آرتروز و بیرون زدگی دیسك را به دنبال خواهد داشت.
وی همینطور سائیدگی مهره های گردن را از دیگر عوارض استفاده از موبایل خواند و عنوان كرد: چونكه در این حالت دیسك بین مهره ها حالت ارتجاعی خویش را از دست داده و تحمل وزن را نخواهند داشت.
جزایری با اشاره به شرایط مناسب مطالعه برای دانش آموزان اظهار نمود: برای مطالعه باید كتاب روبروی فرد بوده و آرنج ها را روی میز قرار دهیم تا در حد امكان سر خم نشود.
وی تصریح كرد: در فاصله مطالعه هم حركت كردن و تكان دادن عضلات شانه به سمت بالا و پائین باعث رفع خستگی و جلوگیری از گرفتگی عضلات می گردد.
این متخصص ارتوپد استفاده از صندلی مناسب در هنگام مطالعه را برای سلامت كمر و ستون فقرات ضروری دانست و عنوان كرد: در هنگام مطالعه نباید از صندلی های كوتاه بهره برد و برای پر شدن فضای پشتی صندلی از بالش یا محافظ كمر استفاده كنند.
جزایری تصریح كرد: در بین هر یك ساعت مطالعه هم چند دقیقه قدم زده و كمر خویش را حركت دهند تا عضلات منقبض نشده و خستگی بدن هم رفع گردد.

1397/07/09
20:05:42
5.0 / 5
4852
تگهای خبر: سلامت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت