اورژانس شلوغ داستان تلخ کودکان اهوازی در بیمارستان ابوذر

اورژانس شلوغ داستان تلخ کودکان اهوازی در بیمارستان ابوذر

خود درمانی: با تشدید آلودگی هوا در استان خوزستان، خصوصاً در شهر اهواز، شمار خردسالان دچار بیماریهای تنفسی بطور بی سابقه ای بالا رفته است.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها: در گوشه ای از اورژانس بیمارستان ابوذر اهواز، «مهدیار» کودک یک ساله ای با چشمانی بزرگ و معصوم روی تخت کوچکی دراز کشیده است. نفس هایش به سختی بالا و پایین می رود، خس خس سینه اش فضای شلوغ اورژانس را پر کرده است. مادرش با چهره ای خسته و نگران، دستان کوچک مهدیار را در دست گرفته و به آرامی با او حرف می زند: «همه چی درست میشه عزیزم، مامان اینجاست…».
اما مهدیار نمی تواند آرام بگیرد. سینه اش با هر نفس تکان می خورد و چشمانش از درد و ناراحتی پر از اشک شده است. مادرش با اضطرابی که در صدایش موج می زند به پرستاران و پزشکان نگاه می کند اما اورژانس آنقدر شلوغ است که انگار هیچکس صدایش را نمی شنود. تخت ها پر شده اند، راهروها مملو از کودکانی هستند که مانند مهدیار نفس نفس می زنند و والدینشان با چهره هایی غم زده و ناتوان در کنارشان ایستاده اند.
این ازدحام تصادفی نیست. اینجا اهواز است، شهری که نفس هایش را آلودگی هوا گرفته است. هوایی که هر روز سنگین تر و سمی تر می شود و ریه های کوچک خردسالان را نشانه می رود. مهدیار هم یکی از قربانیان این هوای آلوده است، هوایی که نه فقط شهر که زندگی ها را هم خفه کرده است.
اورژانس پر از صداهای مختلف است. گریه کودکان، سرفه های خشک، صدای دستگاه های پزشکی و قدم های پرشتاب کادر درمان اما در بین این همه سر و صدا، مادر مهدیار فقط صدای نفس های بریده پسرش را می شنود؛ صدایی که قلبش را می فشارد و اشک هایش را جاری می کند.
او به یاد روزی می افتد که مهدیار را برای نخستین بار در آغوش گرفت. آن روز، قول داده بود که همیشه از او مراقبت کند ولی حال در مقابل این آلودگی هوا احساس می کند که ناتوان است. او نمی تواند هوای پاکی برای نفس کشیدن مهدیار فراهم آورد، نمی تواند درد سینه اش را تسکین دهد. تنها کاری که می تواند بکند این است که دستان کوچک مهدیار را در دست بگیرد و به او قول دهد که همه چیز خوب خواهد شد.

بحران آلودگی هوا

در ماه های اخیر استان خوزستان خصوصاً شهر اهواز با بحران آلودگی هوا دست وپنجه نرم می کند. این آلودگی نه فقط زندگی روزمره ساکنان را تحت تأثیر قرار داده بلکه سلامت خردسالان را به شدت تهدید می کند. طبق گزارش های رسمی، بیمارستان تخصصی خردسالان ابوذر اهواز با ازدحام بی سابقه ای روبه رو شده است، بطوریکه تنها در فاصله اواخر آذرماه تا ابتدای دی ماه امسال بالاتر از ۱۵ هزار کودک به علت مشکلات تنفسی ناشی از آلودگی هوا به این بیمارستان مراجعه نموده اند.

دکتر میثم معزی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این زمینه اظهار داشت: خردسالان خصوصاً آن هایی که زیر ۱۲ سال و کمتر از ۶ سال سن دارند، به طور دقیقتر در مقابل آلودگی هوا لطمه پذیر هستند. این مساله سبب شده است که بار بیماریهای تنفسی در این گروه سنی بطور شایان توجهی افزایش یابد.
وی اضافه کرد: باتوجه به افزایش مراجعات در دو هفته گذشته، ظرفیت تخت های بیمارستان ابوذر اهواز را ۵۰ تا ۶۰ تخت افزایش داده ایم تا بتوانیم به بیماران خدمات بهتری ارائه دهیم. همین طور بخش اطفال بیمارستان گلستان اهواز که به علت تعمیرات تعطیل شده بود به زودی فعالیت خودرا از سر خواهد گرفت. اقدامات اضطراری برای روبرو شدن با بحران برای پاسخگویی به این وضعیت اضطراری، مسئولان محلی و استانی دست به کار شده اند. علی بویری، سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان در حاشیه بازدید از اورژانس بخش اطفال بیمارستان ابوذر اهواز اظهار کرد: باتوجه به پیک بیماریهای تنفسی خردسالان و آلودگی هوا، شاهد ازدحام زیادی در این بیمارستان هستیم. تمام ظرفیت و توان بیمارستان به کار گرفته شده است تا خدمات به خردسالان بدون وقفه ادامه یابد. بویری همین طور از راه اندازی مجدد بخش اطفال بیمارستان گلستان آگاهی داد و اظهار داشت: این بخش که به علت تعمیرات چند ماه اخیر تعطیل شده بود با پیگیری مسئولان دانشگاه علوم پزشکی خوزستان، این هفته باردیگر فعالیت خودرا شروع خواهدنمود. علاوه بر این، معاون دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مرکز استان خوزستان در نشستی با حضور سرپرست و معاونان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، مدیر درمان تامین اجتماعی و مدیران بیمارستان های غیردانشگاهی اهواز، تصمیماتی برای کاهش بار مراجعات به بیمارستان ابوذر اتخاذ نمود. بر این اساس، ۱۴۰ تخت در پنج بیمارستان اهواز برای خدمات رسانی به خردسالان گرفتار مشکلات تنفسی راه اندازی خواهد شد. وضعیت نامطلوب بیمارستان ها در جریان بازدید معاون دادستان مرکز خوزستان از بیمارستان ابوذر، مشخص شد که به علت افزایش بار مراجعات، تخت ها حتی در راهروهای بیمارستان مستقر شده اند. این وضعیت نامطلوب، نگرانی هایی را درباره ی کیفیت خدمات درمانی و شرایط بهداشتی بیمارستان به وجود آورده است.
معاون دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مرکز استان در این زمینه اظهار داشت: موضوع کاهش بار مراجعه ها به بیمارستان ابوذر مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد ۱۴۰ تخت در پنج بیمارستان با محوریت معاونت درمان دانشگاه در مدت کوتاه عملیاتی شود تا وضعیت به حالت عادی بازگردد. وی همین طور اعلام نمود که در ایام آینده بازدید دیگری از بیمارستان ابوذر صورت خواهد گرفت تا اجرای این مصوبه و عادی شدن وضعیت این مرکز درمانی بررسی شود. عامل اصلی بحران آلودگی هوا در استان خوزستان، خصوصاً در شهر اهواز، سال هاست که به یک معضل جدی تبدیل گشته است. این آلودگی ناشی از عوامل مختلفی همچون کارهای نفتی و صنعتی، خودرو های فرسوده، گردوغبار و سوخت های فسیلی است. خردسالان به عنوان لطمه پذیرترین گروه در مقابل آلودگی هوا، بیشترین تأثیر را از این بحران می پذیرند. بیماری هایی مانند آسم، برونشیت و عفونت های تنفسی در بین خردسالان بطور قابل توجهی بالا رفته است. دکتر معزی در این زمینه هشدار داد: «اگر اقدامات جدی برای کاهش آلودگی هوا انجام نشود، این بحران سلامت می تواند به یک فاجعه انسانی تبدیل گردد.» واکنش های مردمی با تشدید بحران، واکنش های مردمی نیز بالا رفته است. خیلی از خانواده ها از مسئولان خواسته اند تا اقدامات مؤثرتری برای کاهش آلودگی هوا و بهبود خدمات درمانی انجام دهند. تعدادی از شهروندان نیز از کمبود امکانات و دارو در بیمارستان ها انتقاد کرده اند. یک شهروند اهوازی که کودکش به علت مشکلات تنفسی در بیمارستان ابوذر بستری شده است، اظهار داشت: وضعیت بیمارستان بسیار شلوغ است و کادر درمانی تحت فشار زیادی قرار دارند. ما نگران سلامت فرزندانمان هستیم و از مسئولان می خواهیم هرچه سریع تر برای حل این مشکل اقدام نمایند.
بحران آلودگی هوا در استان خوزستان و خصوصاً در شهر اهواز، سلامت خردسالان را به شدت تهدید می کند. افزایش بی سابقه مراجعه ها به بیمارستان ها و ازدحام در مراکز درمانی، نشان دهنده عمق این بحران است. بااینکه مسئولان اقداماتی مانند افزایش ظرفیت بیمارستان ها و راه اندازی مجدد بخش های تعطیل شده را در دستور کار قرار داده اند اما حل ریشه ای این مشکل نیازمند برنامه ریزی طولانی مدت و اقدامات جدی برای کاهش آلودگی هوا است. در غیر این صورت، سلامت نسل آینده خوزستان در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت و بحران های مشابه در آینده نیز تکرار خواهد شد. در گوشه ای از اورژانس بیمارستان ابوذر اهواز، مهدیار و مادرش منتظرند. منتظر یک نفس راحت، یک آسمان آبی و یک زندگی بدون درد.


منبع:

1403/12/02
10:23:34
5.0 / 5
14
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت
خود درمانی کلید تغییر، در دستان شماست