3 عامل خطر مهم برای کبد
به گزارش خود درمانی، از مصرف مواد غذایی چرب و مضر گرفته تا استفاده خودسرانه از داروها همچون عادات ناسالمی هستند که می توانند برای همیشه سلامت کبد را به خطر بیاندازند.
به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، بیماری کبدی می تواند ارثی باشد اما مشکلات کبدی همینطور امکان دارد به خاطر عواملِ محیطیِ مختلفی مانند ویروس ها، مصرف الکل و چاقی که به این عضو حیاتی صدمه می زنند، ایجاد شود.
با گذشت زمان عواملی که به کبد صدمه می رسانند، می توانند منجر به زخم (سیروز) و در نهایت نارسایی کبد شوند که یک وضعیت تهدید کننده است.
ازاین رو متخصصان تأکید دارند آگاهی از عوامل خطر و پیشگیری یا حتی درمان زودهنگام می تواند به کبد، فرصتی برای احیای خود و بهبودی بدهد.
به گزارش سایت تخصصی «وب ام دی»، ۳ عامل خطر مهم و شایع در بروز صدمه های کبدی عبارتند از:
چربی اضافی
چربی اضافی می تواند در سلول های کبد جمع و منجر به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) شود. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، میانسال هستید یا دیابت دارید، احتمال مبتلا شدن به NAFLD در شما بیشتر است.
قند
کبد از یک نوع قند به نام فروکتوز برای تولید چربی استفاده می نماید. شکر تصفیه شده سبب تجمع چربی در کبد خواهد شد. برخی تحقیقات نشان می دهد که قند می تواند به اندازه الکل برای کبد مضر باشد حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید. این یک دلیل دیگر برای محدود کردن غذاهای حاوی قندهای اضافه مانند نوشابه، شیرینی و آب نبات است.
الکل
الکل یکی از عاملهای مهم و خطرناک در مبتلا شدن به کبد چرب، هپاتیت الکلی و سیروز کبدی است.
منبع: خود درمانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب