تورم مواد خوراکی، سفره خانواده ها را کوچک کرده است
به گزارش خود درمانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به تاثیر تورم مواد خوراکی بر تغذیه خانواده ها اظهار داشت: افزایش قیمتها صدمه جدی به سفره خانوارها وارد کرده و چالش سوءتغذیه در کودکان را تشدید کرده است.
به گزارش خود درمانی به نقل از انجمن تغذیه کودکان ایران، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاحیه بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان که در تالار امام خمینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد ضمن اشاره به مبحث اضافه وزن و چاقی کودکان اظهار داشت: توجه ویژه به تغذیه خیلی مهم است افراد در سالهای اخیر اعتقاد دارند که دوران کودکی دوره مهمی برای رشد است که باید به ان اهمیت داده شود. وی با تکیه بر توجه به پنجره طلایی سن کودکان و اصلاح سبک زندگی آنان اضافه کرد: یکی از مؤثرترین عوامل در کودکان، مبحث تغذیه است؛ سلامت کودکان اهمیت دارد برای رسیدن به تغذیه سالم عوامل مختلفی مؤثر هستند. به قول زالی عواملی مانند فقر، بروز اختلالات خانوادگی، اختلالات روانی، صدمه های اجتماعی، شکاف های بین نسلی و تغییر ذائقه ها می تواند در امر تغذیه کودکان مؤثر باشند. وی افزود: در سالهای اخیر که نرخ تورم زایی کالای خوراکی بیشتر از کالای غیرخوراکی شده صدمه جدی به سفره خانواده ها وارد شده است. وی با اشاره به اینکه کودکان روزانه باید ۲ تا ۳ واحد مواد لبنی مصرف کنند اظهار داشت: تلاشهای وزارت بهداشت در زمینه کاهش سوءتغذیه بسیار ستودنی است اما همه ابزار در زمین بازی این وزارت نیست درآمدزایی خانواده ها هم در این امر مهم می باشد. زالی با بیان این که ۷۷ کشور از نظر تغذیه از ایران جلوتر هستند اظهار نمود: جایگاه کشور ما از نظر تغذیه جایگاه مطلوبی نیست که باید برای رسیدن به وضع مطلوب کوشش کرد. وی خاطرنشان کرد: مبحث رفع چالش های تغذیه ای و سوءتغذیه ای نیازمند عزم ملی است امروز در ایران، یا گرفتار کم خوری و یا گرفتار پرخوری هستیم؛ ۱۰ درصد در ایران کودکان گرفتار لاغری هستند در عین حال چاقی مفرط را داریم که از کاهش فعالیت، مصرف فست فودها و تغییر ذائقه بوجود آمده است.
پیتزا و پاستیل، تهدیدی برای سلامت کودکان زالی از چربی اشباع شده از فست فودها، پیش فعالی و چاقی ناشی از استفاده فست فودها گفت و افزود: پیتزا به علت داشتن پنیر پیتزا سبب چاقی می شود همینطور پاستیل از شکر و ذرت تشکیل شده که مقادیر بالایی از قند را داراست و سیری کاذب به کودک می دهد. او همینطور آموزش و مدیریت منابع در خانواده را همچون راهکارهای مؤثر در زمینه داشتن یک تغذیه مناسب دانست. ایشان در ادامه مدارس را جز مکان هایی دانست که تغییر فرهنگی شکل می گیرد وی تصریح کرد آموزش و پرورش باید در این حوزه اقدامات مؤثری را انجام دهد و بوفه های مدارس را ساماندهی کند. ۸۶ درصد بانوان ایرانی کمبود ویتامین D دارند به قول زالی ۲۵ درصد کودکان زیر دو سال و ۸۶ درصد بانوان کمبود ویتامین د دارند. وی با اشاره به اینکه تغذیه در بانوان آبستن خیلی مهم است که باید مورد توجه باشد اظهار داشت: افزایش آگاهی در رابطه با مبحث تغذیه کودکان و برگزاری این چنین کنگره ها می تواند به کاهش چاقی کودکان منجر شود تا از افزایش فشار خون، مشکلات گوارشی هم جلوگیری شود. ارتباط مستقیم بین چاقی و سرطان وجود دارد او در آخر اعلام نمود سرطان پروستات، روده بزرگ و پستان با چاقی ارتباط مستقیم دارد بنابراین باید با افزایش آگاهی بین افراد از بروز و شیوع این موارد جلوگیری نماییم. قابل ذکر است بیستمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران، از امروز ۲۶ دی تا ۲۸ دیماه ادامه می یابد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب